Müzik Uygulamaları

Spotify, yeni çalma listesi özelliği ile kullanıcıların oluşturduğu listeleri öne çıkartmak istiyor

Spotify, Öne Çıkan Küratörler ismini verdiği yeni bir çalma listesi özelliği ile kullanıcıların oluşturduğu listeleri ön plana çıkartmaya hazırlanıyor.

Spotify tarafından yapılan yeni açıklamaya göre firma, resmi Spotify çalma listelerinin yanı sıra popüler kullanıcı çalma listelerini de ön plana çıkartacak “Öne Çıkan Küratörler” özelliğini test ediyor. Yeni özellik, kullanıcıların Spotify’da oluşturdukları çalma listelerini güçlendirmek için tasarlanmış sınırlı süreli bir testin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu özellik, dinleyicilerin platformda daha fazla müzik keşfetmesinin bir yolu olarak sunuluyor.

Firma, bu özellik için seçtiği küratörlerin Spotify’da takip edilen ve popüler çalma listelerine sahip müzikseverler olduğunu söylüyor. Belirli pazarlardaki kullanıcılar, uygulama içinde ve ana sayfalarında önerilen Öne Çıkan Küratör oynatma listelerini görmeye başlayacak. Spotify, test süresi boyunca yeni özelliği kullanım ve geri bildirimlere göre düzenlemeyi planlıyor.

Firma, bir blog yazısında duyuru hakkında “Amacımız her zaman Spotify’ı en iyi dinleme deneyimi için bir numaralı hedef haline getirmek ve bu pilot uygulama ile dinleyicilere, kendileri kadar ilgili olan hayranlarımızın müziklerini keşfetmeleri için yeni bir yol sunuyoruz. Hayranlarımız için her zaman benzersiz ve farklı dinleme deneyimlerini ve programlarını test ediyoruz ve bu (özelliğin) ortaya çıkışını izlemekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Yeni özelliğin platformda kullanıcı tarafından oluşturulan çok sayıda popüler çalma listesini keşfetmeyi kolaylaştıracağı tahmin edilebilir. Spotify, bu yeni testle Discovery Weekly (Haftalık Keşif) gibi öne çıkan ve sevilen çalma listelerinin başarılı yayımlarının ardından çalma listesi oluşturma ve keşfetmeyi daha da ileri götürmeyi denediğini belirtiyor.

Yeni özellik, Spotify’ın Blend (Füzyon) adlı popüler çalma listesi oluşturma aracını güncellemesinden birkaç gün sonra geliyor. Bu özellik şu anda iki Spotify kullanıcısının, ortak yanlarını bulmak için en sevdikleri şarkıları bir araya getirerek müzik zevklerinin nerede örtüştüğünü görmelerini sağlıyor. Bu Füzyon daha sonra herkesin dinleme alışkanlıklarına göre yeni şarkılarla günlük olarak güncelleniyor. Spotify, geçtiğimiz hafta Füzyon’un kapsamını genişleterek kullanıcıların 10 kişiye kadar, hatta en sevdikleri sanatçılardan bazılarıyla çalma listeleri oluşturmasına imkan tanıdı.

Firma, Spotify kullanıcılarının müzik zevklerini, kendi favori parçalarının sanatçılarınkilerle eşleştirildiği tek bir Füzyon çalma listesinde birleştirmelerine imkan tanımak için BTS, Charli XCX, Kacey Musgraves, Lauv, Megan Thee Stallion, Mimi Webb, Tai Verdes, Xamã ve diğerleri dahil olmak üzere birçok sanatçıyla ortak olarak çalıştı.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu