Oyun Haberleri

Electronic Arts’dan sert hamle: FIFA oyuncularını üzecek haber geldi!

Electronic Arts (EA) tarafından geliştirilen ve yayınlanan futbol oyunu FIFA, ülkemizde şüphesiz en çok sevilen oyunlarının başında geliyor. Fakat yaşanan son gelişmelerle birlikte oyuncuların pek de hoşuna gitmeyecek bir durum ortaya çıktı. Detaylar haberimizde sizlerle…

FIFA 22 serisi için ilginç bir gelişme yaşandı

Sevilerek beklenen ve fiyatıyla bazı kişileri üzen FIFA 22, çok yakın bir tarihte büyük bir indirime girmişti. Ortalama 100 TL’lik fiyat biçilmiş ve PC oyuncularının almaları yönünde fırsatlar sunulmuştu. Hatta EA Play aboneliği satın alanlar 90 TL civarı bir fiyatla oyunu kütüphanelerine eklediler.

FIFA 22 zamlandı

Ancak şimdiyse bu indirimden sonra adeta sevinçler kursakta kalacak. Maalesef ülkemizde yaşanan döviz dalgalanmaları ve enflasyon oranındaki artış oyun sektörüne de darbe vurdu. Nitekim alım gücümüzün düştüğü şu günlerde oyunların da fiyatları tabiri caizse hızlı bir şekilde yukarı yönlü olarak hareket ediyor.

FIFA 22 için büyük bir zam yapıldı

Oyun mağazalarına göz ucuyla baktığımız zaman FIFA 22’nin fiyatının zamlandığını görüyoruz. Oyunun Türkiye fiyatı için dolar kurundan kaynaklı bir düzeltme yapıldığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Zira PC tarafında ortalama 40 dolar bandına çekilen fiyatlar konsolda tam tamına 60 dolar seviyesine tırmanmış durumda.

FIFA 22

FIFA 22 yapımının PlayStation 4 ve 5 konsollarında ayrı fiyatlandırması bulunsa da durum maalesef zamlandığı gerçeğini değiştirmemekte. Xbox cephesinde de aynı fiyatlandırmalar söz konusu. PC’ye göz attığımızdaysa Steam ile EA Destkop’da da eşit fiyatlandırma bizleri karşılıyor.

FIFA 22 fiyatı ne kadar?

Yeni fiyatlara baktığımızda Steam ve EA Desktop bünyesinde Standart Sürümün 599 TL‘ye, Ultimate Edition’un da 799,99 TL olarak revize edildiğini görüyoruz. Konsol tarafında durum daha da üzücü durumda. PlayStation 4 tarafında Standart Sürüm 700 TL olarak sunulurken PlayStation 5 konsolunda 800 TL şeklinde servis ediliyor. Ultimate Edition ise her iki konsolda da eşit fiyata sahip ve söz konusu fiyat 1.000 TL olmuş durumda.

FIFA 22 fiyatı

Xbox tarafında da fiyatlandırmalar aynı şekilde işliyor. Standart Sürüm 700 TL ve Ultimate Edition 1.000 TL. Fakat sadece PS5 tarafına Standart Sürüm için özel bir fiyatlandırma uygulandığı görülüyor. EA Play aboneliği olan oyuncular için %10 indirim uygulanacak. Ayrıca oyunun tekrar indirimli satılması durumunda yine EA Play avantajı da üzerine otomatik olarak uygulanarak satış gerçekleştirilecek.

FIFA 22 sistem gereksinimleri

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 – 64 bit – tercihen Windows 11
İşlemci: Intel Core i3-6100 @ 3.7GHz veya AMD Athlon X4 880K @4GHz
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB veya AMD Radeon HD 7850 2GB
Depolama: 50 GB boş disk alanı – SSD önerilir

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu