Mark ZuckerbergMetaverseSanal Gerçeklik

Meta’nın Yeni VR Gözlüğü Oculus Quest Pro

Spotify üzerinden podcast yayınına katılan Mark Zuckerberg, yeni Oculus Quest Pro isimli sanal gerçeklik gözlüğüyle ilgili açıklamada bulundu. Meta’nın bir süredir üstünde çalıştığı Oculus Quest Pro’nun çıkış tarihi ekim olacağı söylendi.

Katıldığı programda yaptığı açıklamalarla kullanıcılarını heyecanlandıran Zuckerberg, yeni sanal gerçeklik gözlüğüne ile ilgili bazı özellikleri paylaştı. Henüz yeni gözlüğünün adını duyurmayan Meta CEO’su, sanal gerçeklik gözlüğünden “Proje Cambria” olarak bahsetti. Fakat ortaya çıkan sızıntılar doğrultusunda yeni gözlüğün adı Oculus Quest Pro olacak.

25 Ağustos’ta bir podcast programına katılan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Quest Pro gözlüklerinin ekim ayında satışa sunulacağını açıkladı. Gözlüklerin özellikleri hakkında daha detaylı bilgiler ise ekim ayının başlarında yapılması planlanan Meta Connect konferansında belli olacak.

VR kullanıcıların sosyal etkileşimlerde kendilerini çok daha rahat hissetmesini amaçladıklarını belirten Mark Zuckerberg, gözlüğe mimikleri okuyan bir sistem koyduklarını söyledi. Yeni sistem sayesinde kullanıcıların yüz mimikleri anlık olarak okunabilecek ve dijital platformlara aktarılabilecek. Artık dış dünyaya yansıttığınız gülümseme gibi duygu durum değişikleri artık metaverse içerisine aktarılabilecek.

VR analisti Brad Lynch, yeni sanal gerçeklik gözlüğünün 25 Ekim tarihinde raflarda yerini almasını bekliyor. Henüz PS VR2’nin 2023 tarihinden önce gelmeyeceği neredeyse kesin bir gerçek iken Meta’nın böylesine hızlı bir hamle yapması, sanal gerçeklik gözlüğü sektöründeki ibreyi sosyal medya devine çevirebilir. Önceki nesil olan Quest 2’nin aksine daha pahalı çıkması beklenen Quest Pro’nun fiyatının 799 dolar olacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu