FacebookUygulama

Instagram’da 2021’in En İyi Anları Yayınlandı!

2021’in sonuna doğru yaklaşırken, teknoloji ve sosyal medya şirketleri ellerindeki verileri kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Spotify, kullanıcıların 2021 yılında en çok dinledikleri sanatçıları, şarkıları ve albümleri içeren Wrapped listesini geçtiğimiz günlerde yayınladı. YouTube yılın trend videoları ve müzikleri ile karşımıza çıkarken; Twitter, 2021’in en çok konuşulan konularını herkese açık olarak paylaştı. Bunları TikTok, Reddit, Apple ve Facebook gibi büyük şirketler takip etti.

2021’in en iyi anları: Instagram Playback yayında

Meta bünyesinde faaliyet gösteren sosyal medya platformu, kullanıcıların 2021 yılında en iyi anlarını görmelerine olanak sağlayan ‘Instagram Playback’ özelliğini yayınladı. Bugünden itibaren kademeli olarak kullanıcılara açılan Playback bölümü, 2021’de paylaştığınız hikayelerden derlenerek oluşturulan en iyi 10 hikayeyi içeriyor.

Instagram tarafından paylaşılan görsellerden anlaşıldığı kadarıyla, Playback özelliği her hikayeyi 2021 çıkartmasıyla birlikte art arda gösteriyor. Dilerseniz bu hikayeleri kendi takipçilerinizle de paylaşabiliyorsunuz. Aktarılan bilgilere göre ‘Instagram Playback’ özelliği yıl sonuna kadar kullanılabilecek. 2022’ye girdiğimizde ise erişilemeyecek.

Not: Haberin yazıldığı tarihte Instagram Playback henüz Türkiye’de kullanılabilir değil. Sosyal medyada paylaşılan geri bildirimlere göre, bu işlev sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açılmış durumda. Çatı şirket Meta’nın veya Instagram’ın resmi sosyal medya hesaplarında ‘Playback’ hakkında herhangi bir resmi duyuru da bulunmuyor. Bu da özelliğin yavaş yavaş yayıldığını gösteriyor.

Özellikle gençlerin ve çocukların ruh sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle eleştirilerin odağında olan Instagram, adını temize çıkarmak için birtakım çalışmalar yaptı. Dün şirket CEO’su Adam Mosseri, gençlerin sosyal medyada geçirdikleri vaktin ebeveynleri tarafından sınırlandırılabilmesini sağlayacak araçlar geliştirdiklerini duyurdu.

Ayrıca ‘Mola Ver’ işlevi hakkında da yeni detaylar paylaşıldı. Adam Mosseri’nin açıklamasına göre Instagram’da dolaşırken bir süre sonra size ara vermenizi söyleyecek olan özellik, 2022’de EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki ülkelere açılacak.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu